dinsdag 22 maart 2011

Mini Madeleintjes

Dinsdag heb ik een nieuw bakblik gekocht voor mini madeleintjes en deze moest natuurlijk eens getest worden! ;) Mini Madeleintjes zijn easy peasy om te maken en moeten maar 10min. in de oven. Ze zijn ideaal voor bij de koffie! Het recept komt opnieuw uit het bakboek I love Cake, taart en koekjes van Trish Deseine.
Het meeste werk heb je eigenlijk aan het beboteren en bebloemen van je bakblik wat wel belangrijk is, anders blijven de madeleintjes erin plakken en heb je geen zo'n mooi resultaat.       

De voorbereiding: de ingeboterde en bebloemde bakplaat en het deegmengsel in een handige flacon van de hema. Ideaal voor smossers zoals ik!


     
 De madeleintjes voor en na het bakken

 Ik was een beetje teleurgesteld dat de madeleintjes niet de typische bult hadden zoals je ziet bij madeleines die je in de winkel koopt, maar ze waren even lekker van smaak met of zonder bult!

Ik heb met het recept ongeveer 52 mini madeleintjes kunnen bakken en heel raar maar de laatste 12 die ik in de oven had gestoken kwamen eruit mét bultje...
 Hier zie je duidelijk het verschil ...
En hier zie je het eindresultaat!

6 opmerkingen:

 1. Jummie Cato!
  Maar om een ECHTE mening moet er wel geproefd worden he he he? ;) haha

  Tziet er wel uit't pakske uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zien er zéér lekker uit! Zou je misschien het receptje kunnen delen met ons?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmm, ik heb ze ook al eens gemaakt (met stukjes sinaasappelschil erin), heerlijk hè!

  Op hoeveel graden heb je ze gebakken? Want ik vermoed dat daar het verschil bultje - geen bultje zou kunnen zitten... Misschien dat bij je laatste lading de oven op z'n warmst was en dat ze daardoor meer zijn beginnen rijzen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh, deze zijn al zolang geleden dat ik het begot niet meer zou weten op hoeveel graden maar inderdaad het zou daaraan kunnen liggen,ik moet ze dringend nog es opnieuw maken :)

  BeantwoordenVerwijderen